Gândindu-mă la tine…

… uit să mă pun pe mine pe primul loc.

De fapt, o fac dintotdeauna. Mă gândesc la ceilalți și îmi focusez energia să nu îi dezamăgesc. Dar uit să mă menajez și constat că eu sufăr mai mult. Uit că cel de lângă mine nu gândește la fel și că nu îmi pot însuși această pretenție… așa ajunge Valeria să aibă parte de dezamăgiri. Ar fi bine să nu faci și tu la fel. Vei avea parte de momente nu prea plăcute, iar în final nici măcar nu vei putea da vina pe acea persoană. Tu ești de vină.

Te întreb însă, primăvara îți faci curățenie în suflet?

Dacă nu, eu zic să începi! Eu am început de curând și deja mă simt mai bine. Am realizat că e mai important să fiu acolo unde sunt binevenită și nu acolo unde mă încăpățânez să rămân. Am realizat că dacă o persoană te vrea în viața ei, te va ține acolo sub orice formă, fără să conteze cât de rar vă vedeți sau vorbiți la telefon. Acele persoane sunt acolo la orice oră ca și cum ieri a fost ultima voastră întâlnire. Dar dacă o persoană îți reproșează că nu ai căutat-o, că nu ai dat nici măcar un telefon sau un amărât de mesaj, să fii sigur că nu e demn de afecțiunea ta. Nu trebuie să oferi tu mai mult decât îți oferă. Dacă simțea nevoia să îți audă vocea era suficient să pună mâna pe telefon. Nu căuta să dai explicații. Nu le va băga oricum în seamă. E mult prea ocupată să creadă că e neimportantă sau că ai avut altceva mai bun de făcut. Nu mai contează că ai avut o zi plină și că atunci când ai ajuns într-un final acasă tot ce ți-ai dorit a fost să te deconectezi.

Așa că eu zic să ne gândim la noi. Pune seara capul pe pernă cu gândul că tu contezi în orice ecuație și că e important să ai grijă de tine. Nu zic să te compui în particule de egoism, ci să îți asiguri un gram. Un gram care să te scutească de decepții. Și e suficient. Atunci vei vedea cum în jurul tău cantitatea se transformă în calitate.

Așa că da, spun doar atât: „Primăvară, îndrăgostește-mă de tine!” căci de restul am eu grijă.

Cu drag,

v

2 gânduri despre „Gândindu-mă la tine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *