Cameleon

… așa m-a numit mai dăunăzi un prieten. L-am întrebat de ce cameleon?!

„Păi ești foarte schimbată de la o zi la alta. Am început să te analizez și să mă întreb ce atitudine abordăm azi?!” –  freza ciudată pe care o expui doar dacă ai chef – atunci ai atitudinea aceea de miserupism, dar a doua zi vii cu o pălărie à la parisienne și îți schimbi imediat abordarea. Dacă nu ai chef îți pui o pereche de blugi și te întorci la vârsta pe care o ai, dar dacă te trezești cu fața la soare îți pui ceva atât de banal precum o rochie și gata schimbarea la față. Ești intrigant de ciudată. Dar am înțeles un lucru: dacă azi ești în pantaloni și fără tocuri trebuie să am mare grijă când te abordez. S-ar putea să mi-o iau.”

Acum… stau și mă întreb, dacă îmi iau blugi și tocuri sunt pe jumate miserupistă?!

Da, m-a bufnit râsul. Dar mi-a dat și de gândit. Și la o primă revizuire am realizat că are dreptate. Facem lucruri atât de mărunte pentru noi, dar cu un puternic impact asupra celor din jur. Se pare că oamenii care încearcă să mă cunoască au toate șansele să o facă prin simplul proces de analiză vestimentară – bine – corelat cu atitudinea.

Orice ai purta, este clar că atitudinea face totul. Banal sau nu, cel puțin la mine am observat că atunci când îmi pun un tricou și o pereche de jeans cu adidas abordarea e invers proporțională atitudinii pe care o am atunci când sunt pe tocuri. Și sunt convinsă că știți despre ce vorbesc. Și domnii observă asta.

De ce te încurajez să porți ceea ce îți dă încredere? pentru că așa e normal să se întâmple. Nu purta toc dacă nu ai suficientă încredere că nu vei călca strâmb, nu purta adidas dacă nu te reprezintă, dar fii tu. În ceea ce te simti bine. Te îndrumam aici să porți pantofii potriviți și să cucerești lumea. Și îți mai spuneam și că adevărata eleganță a unei femei se măsoară după ce poartă în picioare. Poți fi grațioasă pe toc, în balerini sau în sandale. Poți fi mai puțin grațioasă în adidas sau espadrile. Dar atitudinea te definește și te diferențiază.

Îmi permit să înjur în trafic, să îi trezesc din morți pe dragii nenorocitului care mi-a tăiat calea pe trecerea de pietoni de la Tineretului sau să le zâmbesc din mers. Diferența o face atitudinea. Pe toc sau nu.

Despre freza mea vom vorbi. Sunt convinsă că vreți să aflați ce m-a determinat să fac asta, de ce am făcut-0 și cum mă simt după un an de abordare a acestui stil.

Și da, revin rapid și cu un articol pentru voi, domnilor, că am  tot primit reclamații. Stay close!

cu drag,

v

Un gând despre „Cameleon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *