Despre cel mai bun atu al tău

Astăzi pășim cu încredere.

Cu o ceașcă de ceai, printre mail-uri și rânduri de cărți. Azi vorbim despre încrederea pe care o pierdem în grame la fiecare pas pe care îl facem.

Vorbeam mai dăunăzi cu o prietenă care îmi spunea că este extrem de supărată pe sine. Nu înțelege de ce nu are încredere să își expună vehement punctele de vedere deși este conștientă că ceea ce are de spus nu este greșit. Dar ce ai de pierdut? – o întreb – De ce anume te temi mai exact? Ce te face să crezi că dacă ai spune chiar si ceva greșit cineva te va sancționa?

Da, pe parcurs mi-am dat seama că e mai mult de atât. Nu este neapărat o teamă, ci mai degrabă un dezechilibru. În viața asta agitată pe care o trăim cu viteza luminii trebuie să existe ceva care să te echilibreze și să îți dea încredere. Ceva sau cineva. Încrederea trebuie alimentată, astfel o pierzi. Degeaba ai încredere că faci o treabă bună dacă nu este cineva acolo care să îți confirme că da, ai făcut un lucru extraordinar. Și chiar dacă nu este atât de extraordinar, vei trage să te autodepășești. Căci așa funcționează lucrurile.

Nu cred în bullshit-ul ăla de „nu ești bun” te ambiționează și te ajută să demonstrezi ceva. Cred cu ardoare în autodepășire. Și asta îmi dă încredere. „Am făcut bine, dar clar se poate mai bine de atât, altminteri, la fel de bine poate să facă și altcineva.” Dar, din păcate, atunci când rezultatele nu au indicatori de măsurare a performanței sursa de alimentare a încrederii întotdeauna va fi reprezentată de oamenii din jur.

Și dragile mele, un tips bun – vă spuneam si aici de el. Prestanța, atitudinea, îndrăzneala sunt doar câteva din beneficiile alegerilor pe care le facem zilnic. Wake up and makeup, alege hainele care ți se potrivesc, nu cele care îți plac, dar te complexează și te încurajez ca ori de câte ori ai ocazia să porți toc – crede-mă pe cuvânt, e un izvor de încredere.

Mai jos vă las un zâmbet încrezător, o recomandare de carte, iar dacă mă întrebați de pantofi, evident că vorbim de Carmine și te încurajez să îi vizitezi printr-un simplu click pentru că au reduceri de 20% la toate modelele.

Recomandare:  Bertrand Russell – În căutarea fericirii.

Cu drag,

v

 IMG_0336

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *