Galben

V-am spus de galben? Noh, hai să vă spun.

Este culoarea copilăriei mele. Factorul principal de teroare, cruzimea în nuanțe, coșmarul existenței mele. Cum vreți să o numiți.

E clar pentru toată lumea că atunci când vine pe lume un bebel, dacă e baiat, culoarea albastră este alegerea inerțioasă când vine vorba de hainuțe, iar la fete, fără ezitare roz. Mda, ei bine mami și-a dorit altceva. Și galbenul s-a gândit ea că mă face să arăt mai bine. Așa am crescut eu într-o garderobă de galben pai, galben puișor, galben porumb, galben mimoză, galben de crom, lămâie sau de haur. Galben. De la șosetuțe până la clemele de păr.

La un moment dat a fost chiar și principalul factor de identificare a mimozei cu picioare pierdută în Gara de Nord în drum spre mare. „Domne, cum arată copilu’? / E galben, domne, e galben…”

Cum spuneam… teroare. Am crescut, mi-am făcut primii prieteni, am crescut împreună, am petrecut la aniversări. Păi nu ne făceam noi cadouri?! Cadouri, aham… o bluză galbenă, pantaloni la fel, căciulă asortată, evident galbenă, chiar și plușurile bifau galbenul, iar punga de cadou nu mai vorbim. Cred că principiul era „buh, dacă dau greș cu mărimea/modelul, culoarea oricum e ce trebuie”. Ceva nemaipomenit, mirific. Până și Moș Crăciun știa că trebuie să îmi aducă rățuște de pluș, păpuși cu părul blond și cărți de colorat cu drăguța Tweety.

Au trecut anii, am crescut, galbenul a devenit istorie, sechelele încă acolo. Asta până când am îndrăznit să probez și într-un final să îmi iau o rochiță… genul ăla de rochiță care te scoate din dilemă și din anonimat, atât de simplă încât să poți să o porți cu toc sau adidas, accesorizată sau nu, la piață sau la birou. Bineințeles, amuzată de alegere îi trimit teroristei o poză din cabina de probă. Răspunsul fără ezitare: „Vaaaai, mama, este chiar în culoarea ta preferată!!!!!!!! Ce drăguuuuț!!!! Vaaai, dar uite ce bine te prinde…” Am procesat mai greu partea aia cu preferatul accentuat de multitudinea de semne… dar trebuie să vă spun că m-am întors în timp pentu câteva secunde. Sechele pe bune.

16.jpg

E, și aia a fost singura achiziție de galben în deplinătatea facultăților mintale. Până i-am întălnit pe ei… perechea de pantofi Stiletto Intense Yellow by Carmine. Toc stiletto, cam mic pentru gustul meu, ce-i drept, dar fetele drăguțe de la Carmine pot rezolva asta. În primele 5 secunde am avut un gif cu cel puțin 10 ținute din garderoba mea la care se potriveau perfect. Love at first sight… Și pot să spun acum: iubesc galbenul. Terapie prin pantofi.

Povestea ta care e? 🙂

Cu drag,

v

1.jpg

Stiletto Intense Yellow by Carmine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *