5 motive pentru care să alegi încălțămintea din piele naturală

Obișnuim de multe ori să alegem încălțămintea după formă, toc, culoare sau chiar brand. Avem tendința să cumpărăm tot ce ne iese în cale pentru că sunt frumoși și ne-ar veni perfect. Așa ajungem să avem mai multe perechi decât spațiul de depozitare și în special mult mai multe decât nevoia în sine. Trebuie să recunoaștem și că de cele mai multe ori criteriile de baza sunt comoditatea și designul, iar calitatea materialului din care sunt făcuți devine un criteriu secundar.

Ei bine, pielea de tip înlocuitor arată la fel de bine ca cea adevărată, dar asta nu înseamnă că are și aceleași calități. Care sunt acestea și implicit motivele pentru care să alegi încălțămintea din piele naturală? Iată mai jos.

  1. Rezistă mai mult – este probabil cel mai important beneficiu. Îngrijită corespunzător, încălțămintea din piele rezistă ani de zile în perfectă stare. Chiar dacă încălțămintea din piele este un pic mai scumpă, te poți bucura mai mult timp de ea, iar în final poți constata chiar că ajută să faci economie pe termen lung, în special dacă vorbim de încăltămintea pentru perioada rece. Datorită materialului mult mai gros acestea sunt mai rezistente la apă și praf, iar frigul trece mai greu.
  2. Încălțăminte mai sănătoasă – imitațiile din piele pot avea porțiuni toxice, care sunt dăunătoare pielii piciorului. Sunt anumite materiale sintetice folosite pentru confecționarea pantofilor care pot produce alergii.
  3. Este mai confortabilă – pielea se mulează dupa forma piciorului mult mai ușor și mai repede, iar în acest fel eviți durerile cauzate de o pereche nouă de încălțăminte. Pielea sintetică are de cele mai multe ori consecințe precum luni de durere și bășici. Un alt avantaj este că o pereche din piele naturală o poți duce la cizmar pentru reparații, dar cea sintetică nu.
  4. Piciorul îți transpiră mai puțin în materiale care respiră – în special vara. Iar prin alegerea unor încălțări din piele naturală putem evita transpirația urât mirositoare.
  5. Te ajută dacă ai monturi – conform specialiștilor de la Școala de Medicină Harvard monturile se moștenesc, ceea ce înseamnă că nu ai cum să scapi de ele. Ce poți să faci este să le ții sub control, optând pentru materiale moi care respiră, deoarece pantofii duri nu se vor lăsa, iar riscul de a provoca inflamații sau alte complicații este destul de mare.

Iată deci cinci motive. Pentru restul articolului, dar și altele ne vedem aici.

Pupz apăsat,

v

P.S. vreau soare ca în poza de mai jos, se poa’?

img_2163

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *