Îți spun tot ce aș fi vrut eu să aud… și ceva în plus. De la o soră mai mare…

Diferența dintre noi mi-a dezvoltat simțul matern. Chiar și atunci când te-am dat cu capul de portiera de la Oltcit. Apropo, încă mă mai întreb dacă de acolo ți se trage nebunia. Ai fost insuportabil de prezentă în adolescența mea și dacă ar fi să am vreun regret ar fi că nu am fost suficient de prezentă în a ta. Majoratul tău înseamnă firele mele albe care nu întârzie să apară, înseamnă suport necondiționat în decepții și un pavaj puternic la începutul de drum pe care alegi să mergi. Nu vreau să te influențez, nu vreau să urmezi un șablon și nici să trăiești visul altcuiva. Poți mai mult de atât. Însă câteva lucruri aș vrea să le ai în minte la fiecare pas pe care îl faci de acum încolo.

Ești ceea ce îți dorești tu să fii și ești suma experiențelor tale. Stă în puterea ta să crești. Stă în puterea ta să visezi. Stă în puterea ta să faci realitate din visurile tale. Sculptează-te cu informații, modelează-te cu exemple și formează-te prin experiențe. Ești suma lor.

Greșește. Ai dreptul să te dai cu capul de pereți de zece ori. Dar învață ca a unsprezecea oară să îți iei măsuri. Un om care nu greșește este un om care nu încearcă. Tu să nu fii mediocră, amintește-ți ce ți-am spus mai sus, ești suma experiențelor tale.

Fii prezentă acolo unde îți dorești. Nu acolo unde își doresc alții să fii. Nu sta acolo unde simți că nu îți este locul, nu fi un petic pe sacul nimănui și nu lăsa pe nimeni să te peticeasă pe tine. Și nu urma visul părinților, ei și-au trăit deja momentul.

Ascultă, dar filtrează. Știi ochelarii ăia Roz prin care preferăm uneori să privim lucrurile? Nu, nu de ei ai nevoie. Îți prezint alte trei cuvinte care încep cu R: realitate, realism, responsabilitate. Filtrele tale ar trebui să înceapă să funcționeze prin acești 3R. Rămâi cu picioarele ancorate în realitate chiar și atunci când ți se promite Luna de pe cer. Crede-mă, nu am mai avea lună pe cer dacă s-ar duce câte un gram către toți cei care au promis-o. Fii realistă. Toți au un scop în viață și nimeni nu are menirea de a te face pe tine fericită. Scopul lui este să fie el fericit langă tine. Fii responsabilă. Te rog să greșești! Dar te rog, greșește responsabil. Ți-am mai zis și mă mai repet: ești suma experiențelor tale. Greșelile sunt experiențe și tu ești suma lor. Te urmăresc în viață, deci ai grijă în ce măsură o faci.

Necondiționat lângă tine,
o soră mai mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *