About me

pp

And then I start down the sand
My eyes are focused on the end of land
But again the voice inside my head says,
Follow me instead

And once again I will be
In a march to the sea

Valeria. Când eram mică mi se spunea Vali, pentru că eram mai băiețoasă. Acum mi se spune Vale, pentru că port tocuri. Cei care voiau să mă supere la grădi îmi spuneau Valerica, iar eu săream ofticată la bataie… acum râd, măcar știu cum mi se va spune la bătrânețe. Am așa o imagine cu o tanti Valerica cu stea în cot, portjartieră pe viață și un principiu bătut zdravăn pe ceafă. Voi fi șic. Și mă voi chema Valerica.

Până atunci însă sunt Valeria. Iubesc pantofii, îi colecționez și scriu destul de mult despre ei. Îmi plac tatuajele, le consider o capsulă de cerneală a clipelor transformate în amintiri pe care poți să le pipăi și să le trăiești privindu-le. Valerica va fi interesantă la 60 ani.

Sunt sociabilă, mă integrez ușor, dar când simt că nu aparțin unui loc mă retrag, zgomotos sau nu. Sunt uneori mahalagioaică și mor cu dreptatea în mână, dar renunț ușor când simt că nu am cu cine sau de ce. Îmi este greu să susțin cauza atunci când omul nu vrea să îmi cunoască perspectiva, dar am învățat să nu îmi mai bat capul cu cine nu are urechi să mă audă și dorință de transpunere. Dar îl ascult.

Urăsc prejudecățile. Urăsc oamenii care le au, dar îi înțeleg. Atâta pot ei. Am înțeles că una din principalele noastre calități sunt oamenii de care ne înconjurăm și că cei care nu vor să vadă mai mult, sunt o pierdere de timp.

Am greșit, am pierdut oameni dragi, am îndepărtat suflete, dar mi-am asumat principii. Le duc însă lipsa. Iubesc. Am primit mai mult decât am putut eu oferi, dar am și iubit fără să primesc ceva înapoi. Cred în prietenie, cred că oamenii apar în viața ta cu un scop și că ei sunt cei care contribuie la evoluția ta constantă. Ei te pot ridica și tot ei te pot zdruncina. Am învățat că ei îți pot fi alături în cele mai grele momente ale tale, iar atunci când este bine dispar. De ei îmi este cel mai dor.

Îmi place stabilitatea, o caut, dar am învățat la cel mai dur mod să nu mai fac compromisuri. La fel de dur am învățat că nici familia nu îți oferă compasiune atunci când tânjești, iar sprijinul de orice fel ar fi, e prea sfânt. Am învățat să mă autodepășesc și trăiesc cu teama că nu este suficient.

Eu sunt,

4 gânduri despre „About me

  1. Yo da no bn mey V sa vedem ce si cum vom descoperi ‘care cum ne vom uimi cu secretele noastre ..Maryo Breem caffea (MIHAELA )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *